donderdag 15 augustus 2019

Is de zomer voorbij?

We maakten nog eens een wandeling in Sint-Truiden vandaag en gingen onder andere een kijkje nemen in het Begijnhof. Daar vond vandaag immers de happening "Les couleurs de Montmartre" plaats.
Opgelet: moest je de link hierboven volgen, het is vandaag niet Hemelvaart, zoals daar beweerd wordt, maar Maria ten hemelopneming. Zelfs reporters kennen de namen van christelijke feesten blijkbaar niet meer!

Het was niet echt warm, er stond een koele wind, van de tentoongestelde "kunstwerken" spraken me er weinig aan, er was niet heel veel ambiance, maar misschien lag dat aan het feit dat we er niemand kenden. Er was wel niet te veel volk, dus liepen we er een uurtje rond.

Daarna gingen we een Bink drinken op het binnenplein van de brouwerij van Kerkom. Daar was veel veranderd: nieuwe daken, het toilet was verplaatst, de kachel was weggehaald. En er waren voorbereidingen aan de gang voor de Binkfeesten.

Eigen foto
'Ik denk dat de zomer voorbij is,' zei Roger.
Zou hij gelijk hebben? In elk geval, ook daar was het eerder koel dan warm. We hadden wel weer heel veel geluk: het begon pas te regenen terwijl we terug naar huis reden.

Ik belde naar Nany die niet naliet me er subtiel op te wijzen dat ik vergeten was dat het vandaag "Moederdag" is in het Antwerpse. Ja zeg, vroeger vierden we dat nooit... waarom moet dat nu ineens wel? Ach, ik weet het eigenlijk: omdat de kinderen van haar vriendin tante José, echte Antwerpenaren, daar wel aandacht voor hebben.

Roger en ik vieren die commerciële feesten nog steeds niet. Op de duur ben je immers elke dag aan het feesten en, al is dat voor sommige mensen misschien het summum van geluk, ikzelf wil ook wel rustige dagen beleven, waarop ik tijd vind voor lectuur, bezinning en zo... en om zelf te schrijven uiteraard, als zal daar voortaan weinig meer van worden uitgegeven.

Voor die lectuur kreeg ik tijd na ons avondmaal, waarna ik nog enkele bladzijden overtypte uit mijn vroegere dagboeken.

En daarna, nadat ik nog enkele mails had beantwoord, keken Roger en ik gezellig samen naar een aflevering van "Father Brown".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten