woensdag 14 augustus 2019

Over pruimen, suiker en vet

Na een paar huishoudtaken maakten we deze middag, tussen twee regenbuien door,  een wandeling in Sint-Truiden: begijnhof en Speelhof. Heel aangenaam. Tussen het begijnhof en  het Speelhof merkten wij voor het eerst een heus dierenpark op!








Eigen foto's
In het teruglopen naar het begijnhof plukte Roger pruimen van een wilde boom. Heerlijk vieruurtje leverde dat!

We reden terug naar huis maar Roger wilde eerst ook nog pruimen plukken op de weg van Gutschoven naar Mettekoven. Ik weet het, we hebben onze eigen pruimelaars maar het is zoveel aangenamer elders dan in de tuin te gaan plukken hé! 😉

Die vruchten waren nog niet rijp genoeg: we zullen binnen een kleine week een nieuwe poging ondernemen, als ze dan tenminste niet allemaal zijn geplukt. Ondertussen hadden we toch weer een mooi wandelingetje gemaakt en Roger dus voldoende beweging gekregen vandaag.



Eigen foto's

Nadat ik, na het avondeten, Roger een dik uur had geholpen met de belastingaangifte voor Heemkunde Groot Heers (die website van de overheid is echt niet gebruiksvriendelijk) las ik iets heel interessants.

Onlangs werden me vragen gesteld over mijn herhaaldelijke bewering dat je best suiker vermijdt, zeker als je wilt vermageren. Ik verwijs dan steeds naar het boek van Verburgh... goed wetende dat daarom dat boek nog niet zal aangeschaft, laat staan gelezen worden.

Nu vond ik echter een heel interessant artikel over het onderwerp, weliswaar in het Frans (denk desnoods aan vertaaltools). De zaken zijn heel duidelijk uitgelegd en niet in té moeilijke bewoordingen. Lees zelf maar hier.

Ja, ik weet het, tot iets meer dan 5 jaar geleden dacht ik ook dat je beter vet dan suiker vermeed: vet levert immers 9 calorieën per gram en suiker slechts 4!

En ja, ik weet het ook: als we ergens bijvoorbeeld taart krijgen aangeboden, weiger ik meestal niet. Maar dat is vooral uit beleefdheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten