zondag 18 augustus 2019

Gezellige middag met dochterlief en de kindjes

We haalden deze middag Zeger af in het Leuvense, reden daarna naar dochterlief en schoonzoon waar Roger me afzette en schoonzoon oppikte. Zij zouden Debby en Hendrik gaan helpen meubels in elkaar zetten en nog enkele spulletjes verhuizen.

Ik bleef bij dochterlief en de kindjes.
Eva en Matthias toonden me fier hun nieuwe boekentas.
Iets later bracht hun mama Matthias naar het verjaardagsfeestje van een vriendje.
Elena, Eva en ik tekenden, speelden even, tussen twee regenbuien door, verstoppertje in de tuin. Elena - 8 jaar en half - toonde me de You Tubekanalen die ze volgt, liet me naar de liedjes luisteren die ze graag hoort,  maar wilde niet met Eva en mij kindermonopoly spelen: het kind in Elena is duidelijk aan het wijken.

Dochterlief ging even "mediteren" tijdens het tuinieren... en ik bedacht dat als ze het naaien geërfd heeft van mijn moeder Nany, ze de liefde voor tuinieren duidelijk van mijn vader heeft!

We aten pannenkoeken, waarna dochterlief Matthias afhaalde bij zijn vriendje.
Matthias (op de fiets), Eva en ik maakten een wandelingetje tot aan de "wei met de paarden"... waarin geen paarden stonden, terwijl dochterlief spaghetti bereidde.

Later keek Elena tv en speelden Matthias, Eva en ik nog monopoly (en het viel me op dat Eva - 3 jaar en half - al echt rekent: zo moest ze op een bepaald moment 3 euro betalen, ze had er vijf in haar hand, en zei: 'ah ja, dan moet ik er 2 wegleggen').

We aten en terwijl de kindjes daarna samen naar tv keken, had ik boeiende gesprekken met dochterlief: over de opvoeding van de kindjes, over de volgende kleren die ze plande te naaien, over haar toekomstige lessen, over hun voorbije reis.

En toen kreeg ze een  telefoontje van haar echtgenoot: onze mannen waren eindelijk op komst. Er werd  spaghetti bij gekookt. Roger, Zeger en schoonzoon kwamen aan en aten, we dronken nog een glas heel lekkere wijn, de mannen vertelden over het werk vandaag, over het nieuwe huis van Debby en Hendrik dat ze alle drie leken te appreciëren.

De kindjes werden te slapen gelegd en rond 22:40 uur vertrokken Roger en ik naar Haspengouw nadat we Zeger vlak bij zijn studio hadden afgezet.






Eigen foto's
Zeger had gelezen dat ik een poosje "alleen met Roger" wilde zijn en vroeg me waarom we dan niet even op reis gaan. Ik dacht er over na... maar toen herinnerde ik me dat we volgende donderdag nog een belangrijke afspraak hebben in verband met de bomen in onze wei ... én dat de gevolgen van die afspraak (kappen of snoeien) weer zoveel kosten met zich mee zullen brengen dat een reisje op dit moment jammer genoeg niet zo'n goed idee is.

Toen we hier om 23:40 uur uit de auto stapten, vond ik het echter zo koud... dat ik het niet meer zo jammer vond dat we niet op reis kunnen.
Alleen met z'n tweetjes thuis is immers ook heel gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten