zaterdag 10 augustus 2019

Een bijna ideale dag

Eigenlijk vind ik ons leven over het algemeen veel te druk maar ja, wat doe je eraan? Ik kan toch niet constant uitnodigingen en afspraken afslaan? Trouwens, hoewel ik hou van een rustig leven en graag op mezelf ben, ben ik ook niet mensenschuw!

We maakten, ondanks de felle wind, een wandeling in Sint-Truiden en gingen de Decathlon binnen waar ik me een paar schoenen kocht (voor 30 euro). Eigenlijk mannenschoenen, zoals ik er lang geleden nog heb gehad (en die waren heel gemakkelijk en zijn heel lang meegegaan). Alleen blijkt de kleinste maat (die ik kocht) iets te groot voor mij. Ik zal binnenkort bij Action dikke sokken kopen om er in aan te doen, dan zullen die schoenen volgende herfst en winter perfect passen (ik heb dat uiteraard uitgeprobeerd met het enige paar dikke sokken dat ik heb). Nee, een kleinere maat kopen zou geen goed idee zijn geweest - en trouwens die was er niet - want daar zijn mijn voeten te breed voor!

Ik grap dikwijls dat mijn moeder me helemaal mismaakt heeft: brede schouders, smalle heupen, dunne armen en benen en brede handen en voeten! 😁


Roger was geneigd bij Decathlon een Quechua-tent te kopen waar je kunt in rechtstaan, voor 100 euro. Als die niet te moeilijk op te slaan is, wel interessant natuurlijk...
We twijfelden echter en hebben ze voorlopig niet gekocht.

Na onze wandeling (ik val jullie vandaag niet lastig met een relaas over de huishoudtaken😉), nog wat lectuur, en daarna een telefoontje met Nany, die echt blijkt uit te kijken naar het bezoek dat ze morgen krijgt, en eindelijk mails beantwoord.

Uiteindelijk uiteraard gezorgd voor het avondeten.

Paprika, courgette, ui en look gegaard in olijfolie en gekruid met zout, peper, basilicum en rozemarijn
Daarna lectuur met smeltende bittere chocolade op mijn tong, enkele vroegere dagboekbladzijden overgetypt, een praatje met Roger en weer lectuur. Onder andere in boekjes die we gisteren cadeau kregen van Maj en Charlie.

Eigen foto's
Voor mij de bijna ideale dag!
"Bijna", want ik moest ook even chatten met Wiemla (moeder van Debby) van wie de zoon gisteren het slachtoffer werd van een werkongeval. Hij is niet in levensgevaar maar wel serieus toegetakeld, vernam ik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten