zondag 30 april 2023

Megafuif

Ik heb het uiteraard gevolgd dit weekend, het nieuws over de "illegale fuif " hier vlakbij. Tot 15.000 mensen van verschillende nationaliteiten zouden er aan deelgenomen hebben! Eigenlijk sta ik in bewondering voor de organisatie: zoveel enthousiaste mensen verzamelen op een geheime plek zonder dat de overheid het komt te weten, echt: chapeau! Langs de andere kant: dit was een vreedzame bijeenkomst... wat als er slechtere bedoelingen waren dan feesten met alles wat "daarbij hoort"? 

Natuurlijk hebben de feestvierders overlast veroorzaakt. Zelf moest ik terugdenken aan onze problemen met de Sinksensfoor toen we in Antwerpen woonden maar ja, dat was "toegelaten" geluidsoverlast! 😥 En dat minstens zes weken aan een stuk terwijl het hier slechts over één weekend ging! Hier werd ook de natuur geschaad, ik weet het en dat vind ik erg. Maar ik blijf erbij, veel erger vind ik wat ik tegelijkertijd bewonder: dat ze erin geslaagd zijn die internationale megafuif te organiseren zonder dat er iets van is uitgelekt.

Nee, we zijn niet gaan kijken: het was niet het soort muziek waar ik van hou en, eerlijk gezegd, ik was blij dat, hoewel het allemaal niet zo heel ver van hier gebeurde, wij niets ervan hebben gehoord. Ik weet het, nu ben ik weer heel egoïstisch!

1 opmerking:

  1. En ik hoor vandaag op alle nieuwskanalen dat het eigenlijk vrij goed meeviel: de schade lijkt zeer beperkt!

    BeantwoordenVerwijderen