dinsdag 18 april 2023

YouTube en religie

Onlangs stelde YouTube me een reeks voor over het katholicisme. Ik keek eerst uit nieuwsgierigheid, bleef geïnteresseerd naar volgende afleveringen kijken en de laatste dagen breng ik een groot deel van mijn vrije tijd door met, buiten lectuur, overtypen van vroegere dagboeken, mailtjes of telefoontjes, kijken naar die reeks. 

Ik ben katholiek opgevoed maar heb altijd veel interesse gehad voor andere christelijke kerken en andere religies. Broeder en priester (ik wist niet dat een broeder, die later priester wordt, broeder blijft) Paul Adrien , een wiskundige, bespreekt ook die verschillen. Uiteraard heeft hij het niet enkel daarover: hij spreekt ook over hoofdzonden, sacramenten, vergeving, naastenliefde, enz, enz, meestal vertrekkende van huidige situaties. Interessant is ook dat hij vaak verwijst naar taalkunde, filosofie, geschiedenis en uiteraard de bijbel.  

Kortom, ik besteed vrij veel tijd aan die vlogger de laatste dagen en, hoewel ik heel af en toe wat moeite heb om volledig akkoord te gaan met Paul Adrien, het boeit me! Het herinnert me ook mijn vroegere interessante gesprekken met mijn vriend zaliger, onze Matadi-pastoor Marcel Inghels!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten