donderdag 18 mei 2023

Eindelijk lente?

Vandaag konden we eindelijk naar de nicht van Roger rijden, via een vrij grote omweg omwille van weer een wielerkoers. Daardoor konden we wel genieten van meidoornstruiken die in volle bloei staan! Zou de lente nu eindelijk in aantocht zijn? De zon scheen ook volop maar er stond nog steeds een vrij koude wind.

Jeannine was fel vermagerd maar zag er beter uit dan bij onze vorige ontmoeting, vond ik. We praatten een paar uur over vrij diepzinnige onderwerpen, eerst onder ons drieën en daarna met nog een andere bezoeker.

Toen we thuis kwamen, was het hoog tijd om te zorgen voor het avondmaal (gevulde courgette deze avond). Terwijl die schotel in de oven gratineerde, keek ik naar een boeiend interview (mij door Roger aangeraden) van een atheïst die in een ziel gelooft. De interviewer leek dat een tegenstrijdigheid te vinden, ik echter niet. Ik merkte ook een paar keer op dat ze het wel over hetzelfde woord "ziel" hadden maar vergeten waren eerst dat woord te definiëren en dus eigenlijk naast elkaar aan het praten waren. Desondanks vond ik het heel interessant... en bewonderde ik de ongelooflijke eruditie van die atheïst! 

Na het eten (het was lekker) heb ik onder andere ook nog geluisterd naar een uitleg over onze verschillende hersengolven maar, gezien mijn slecht auditief geheugen, ben ik van plan binnenkort ook op zoek te gaan naar een schriftelijke uitleg daarover. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten