vrijdag 26 mei 2023

Over HCQ

Ik luisterde deze avond dus nog naar dit interessante interview met professor Raoult en las de samenvatting ervan. Ik liet de samenvatting vertalen door DeepL Uit gewoonte, want ik had dat even goed kunnen laten doen door ChatGPT

De verkregen vertaling serveer ik jullie hieronder (heel interessant, vind ik):

"In een interview met professor Raoult bespreekt de voormalige voorzitter van het IHU-Méditerranée een aantal belangrijke wetenschappelijke en medische kwesties: de retrospectieve studie die de doeltreffendheid bevestigt van de behandeling met hydroxychloroquine (HCQ) bij patiënten met Covid-19; de certificering van de gegevens van deze studie, door een deurwaarder, om volledige transparantie en vrije toegang voor alle wetenschappers te garanderen (via twee internationale databanken, "de ene Amerikaans, de andere Chinees"); de verdraaiing in de media van zijn opmerkingen over vaccins; de kwestie van het toezicht op de farmaceutische industrie om misbruik te voorkomen; en vele andere brandende kwesties.

Het gaat onder andere om vaccinaties, hun bijwerkingen en de doelgroepen door de gezondheidsautoriteiten vastgesteld, behandelingen, geneeskunde die "niet door informatici kan worden uitgevoerd", en wetenschap die niet mag "vergeten voor de zieken te zorgen": als er vanaf 2020 een doeltreffende behandeling voor Covid beschikbaar was, had de gezondheidscrisis dan anders kunnen worden aangepakt? Bijvoorbeeld door af te zien van opsluiting en zich beter te richten op de meest kwetsbaren...

 Als deze "economische, goedkope en veilige" behandeling niet vanaf het begin was "gesaboteerd", hadden "duizenden doden" kunnen worden voorkomen, aldus de microbioloog en infectioloog. "De inzet is hoog", zegt hij, uiteraard doelend op de politieke gevolgen die een dergelijke bevinding zou hebben. "Er moet een parlementaire commissie komen over dit onderwerp", om het potentieel van de HCQ-behandeling en het feit dat deze ten onrechte werd opgegeven in de nasleep van de beruchte LancetGate te verifiëren en te bevestigen."

Professor Didier Raoult begon met het noemen van de retrospectieve studie die de doeltreffendheid van deze behandeling met hydroxychloroquine tegen Covid-19 bevestigt: "Dit is een uitputtende studie die alle patiënten omvat die in een periode van twee jaar voor behandeling kwamen", met andere woorden zij is gebaseerd op alle gegevens die zijn verkregen via de medische dossiers van de mensen die in het IHU werden behandeld.

De patiënten werden behandeld en kregen de keuze om het "Raoult-protocol" te aanvaarden of te weigeren, waarbij HCQ aanvankelijk werd gecombineerd met een macrolide antibioticum, azithromycine (AZI). Als alternatief of ter aanvulling werden andere behandelingen aangeboden, zoals ivermectine, corticosteroïden en zink. De artsen kregen ook de vrijheid om naar eigen inzicht voor te schrijven. "Het verbaasde ons dat HCQ zonder AZI dezelfde resultaten gaf", aldus professor Raoult. Dit resultaat toont de doeltreffendheid aan van de voorgestelde noodbehandeling voor Covid-19 bij het verminderen van de mortaliteit bij patiënten met Covid-19 die HCQ krijgen, vóór de ziekenhuisopname. Een echte game changer die duidelijk van de hand is gewezen door de politieke autoriteiten, de belangrijkste organisaties en administraties in de gezondheidszorg en talrijke geleerde verenigingen. Waarom? Een debriefing dringt zich op."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten