vrijdag 12 mei 2023

Een beetje tijd om me te amuseren vandaag

Roger had weer enkele verplichtingen vandaag. Ik bleef  thuis, een beetje huishoudelijk werk inhalen en zo. Ik moest ook een bestelde Limburgse monografie klaarmaken voor verzending, geraakte niet aan de doos waar ze in zat, en vergat het aan Roger te vragen toen hij thuiskwam. Op dit uur ga ik hem daar niet meer mee lastig vallen, zijn dag was al druk genoeg. 

Ikzelf kreeg wel een beetje tijd om me te "amuseren". Gisterenavond heb ik (bewust) heel ongezond gegeten (de taarten waren immers zo lekker) en ik was weer eens aan het nadenken over de huidige explosie van diabetes. Ik vroeg me ook af hoe het kwam dat volkeren die veel rijst eten geen last hebben van die epidemie. En toen leek het weer of YouTube kan raden aan wat ik denk, want ik kreeg nog eens een praatje met dokter Allouche voorgesteld.  Ik luister graag naar die voedingsdeskundige die zich vooral bezighoudt met het bestrijden en voorkomen van diabetes: ik vind dat hij de zaken heel duidelijk uitlegt.  Zegt hij daar niet dat in China de helft van de mensen minstens aan prediabetes lijdt en dat de oorzaak daarvan hun huidige overconsumptie van rijst is!

En dan, deze avond laat, krijgt Roger een mail van zijn achterneef: het gaat echt niet goed met Rogers nicht Jeannine. Dus lassen we volgende week nog een bezoekje aan haar in. Ik stelde zelf spontaan dat bezoek voor maar... tegelijk vroeg ik me af wat er gaande is deze maand? 

Mei beloofde in het begin al een heel drukke maand te worden en het wordt steeds maar drukker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten