zondag 7 mei 2023

Eerste communie van Eva

We waren hier goed op tijd vertrokken, kwamen meer dan 20 minuten voor het begin van de viering aan, moesten wel even stappen van de parkeerplaats naar de kerk en troffen daar Zeger aan die ons vertelde dat er al bijna geen plaats meer was. Helemaal achteraan, in een hoekje, vonden we nog een zitplaats terwijl Zeger de hele viering recht moest staan: zoveel volk! 

Veel zagen we dus niet maar de gezangen waren mooi en ik moest terugdenken aan de missen van pastoor Soetewey in Antwerpen. "Thuis" kregen we van Eva een mooi herinneringsprentje met foto's van haar gemaakt door Zeger, we gaven haar cadeaus en we genoten van een aperitief. Hendrik kwam iets later aan maar deze keer was Debby, die zich niet lekker voelde, niet van de partij. 

Volgde een heel lekkere maaltijd, met gerechten door Eva gekozen, aan de tafel die zijzelf had versierd.








Zoals telkens bij dochter en schoonzoon voerden we interessante en leuke conversaties terwijl we de lekkerste wijnen kregen geserveerd. Zeger en Hendrik vertelden tegen Elena, Matthias en Eva over hun kinderjaren en hun spelletjes terwijl wij nieuwtjes wisselden met de familie van schoonzoon. Kortom, het werd een heel aangename middag. Zeger maakte enkele foto's maar die kan ik voorlopig nog niet serveren, dus moeten jullie het doen met mijn eigen foto's.



Eva leek uitgeteld maar tevreden toen we afscheid namen!

Terwijl we Hendrik naar het station brachten, raadde hij mij een lezing aan over de historische Jezus en daar ga ik nu nog naar kijken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten