vrijdag 19 mei 2023

Het was lang geleden

'We zouden naar mijn zus L. kunnen gaan vandaag', stelde Roger deze middag plotseling voor. Ik schrok even, want enerzijds was ik zo blij dat we vandaag eindelijk nog eens geen verplichting hadden, anderzijds is het niet de gewoonte om onverwachts af te komen in dat rusthuis. L. krijgt immers vrij veel bezoek en heeft ook nog andere bezigheden. En daarbij kwam nog dat Roger mij had gevraagd voor deze avond nog eens fricassee klaar te maken: dat vergt toch enige tijd. 

Roger belde naar zijn zus en uiteindelijk werd er voor volgende week afgesproken. Ik kreeg dus alle tijd om een beetje in het huishouden te werken, te lezen en wat te genieten van de zon voor ik het vlees voor de fricassee opzette. Roger werkte wat in de tuin.

Maar toen kreeg ik een telefoontje van achterbuurjongen L. Of hij nog eens een beroep mocht komen doen op mijn hulp. Dat was lang geleden en, hoewel ik hem had gemist, vond ik het goed dat hij mij niet meer leek nodig te hebben. De bedoeling van opvoeden en opleiden is immers zorgen dat de jongere of leerling zelfstandig wordt en de opvoeder/opleider niet meer nodig heeft. Het deed wel deugd hem terug te zien. Hij legde me zijn problemen uit maar vond de meeste antwoorden op die "moeilijke" vragen (met een klein beetje hulp van mij) uiteindelijk zelf. 

We hebben nog wel even heel gezellig gekeuveld daarna. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten