dinsdag 27 augustus 2019

Domein Nieuwenhoven

'Maken we geen wandeling vandaag?', vroeg Roger me na enkele huishoudtaken.
'Met deze hitte gaan wandelen lijkt me geen goed idee', reageerde ik (we haalden hier immers de 34°C in de schaduw vandaag!)
'Maar... misschien in een bos. Nieuwenhove bijvoorbeeld', drong Roger aan.
Dat vond ik wel een goed voorstel.

Het was daar opvallend stil. We hoorden alleen geregeld een eikel vallen en er floten zelfs helemaal geen vogels. We herinnerden ons dat we ooit hadden gelezen dat, naarmate de zomer vordert, vogels steeds minder gaan zingen. Deze avond, na het eten, zocht ik daar nog eens wat over op en viel ik op deze interessante site.

We ontmoetten ook amper vier andere wandelaars, het was relatief fris in de schaduw van de bomen, kortom, het werd een heel aangename wandeling.


Eigen foto's
Omdat we zo weinig mensen tegenkwamen, dachten we dat het café 't Kelshof gesloten zou zijn maar na een klein uur bleek dat we ons vergisten. Daar zaten immers wel mensen.
Op het terras bestelden we een Chimay voor Roger en een witte wijn voor mij.

Daar is het dat ik besloot deze avond gevulde courgettes klaar te maken. Ik had oorspronkelijk voor vandaag vleesbrood met courgettes voorzien maar bedacht ineens dat een gegratineerd gerecht wellicht lekkerder zou zijn.

Dus aten we deze avond, na groentesoep, courgettes, eerst gevuld met gehakt, quinoa, ui, look, dragon, het gehakte vruchtvlees van de courgettes en wat gepelde tomaten, en daarna met een beetje geraspte kaas gegratineerd in de oven.

Heel lekker (maar we zijn wel wijs uit de keuken gebleven zolang de oven werkte): wat een hitte!

Ik had wel te doen met Nany en Zeger in wier flats het echt heet kan worden bij zulke temperaturen. En... ik vroeg me af of het nieuwe huis van Debby en Hendrik zulke hitte "goed verdraagt"! Misschien moet ik even informeren?

O ja, deze avond bakte Roger eindelijk nog eens speltbrood (de laatste keer dat we vers brood kochten was op de Molenfeesten in Rotselaar). Dat brood was lekker maar, vind ik, minder lekker dan wat Roger bakt.

Eigen foto

Ik eet heel weinig brood sinds ik het boek van Verburgh en zijn raadgevingen volg. Maar... toen ik de geur van het door Roger versgebakken brood opsnoof, dacht ik er meteen aan hem morgenochtend te vragen om een eitje te bakken (wat hij graag doet en dat ik dan eet met een sneetje versgebakken brood).

Dat gaat smaken (ik besef ineens dat ik sinds de molenfeesten nog geen brood heb gegeten)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten