dinsdag 30 augustus 2022

Misverstand

Na weer een drukke dag van spelen, tekenen, lezen en pannenkoeken smullen, reden we deze avond naar "Den Teluur" in Sint-Truiden.  Elena en Matthias bestelden kaas- en garnaalkroketten met sla en frieten, Eva curryworstjes met frieten en Roger en ik een dagschotel. Toen de kinderen bediend waren en smakelijk begonnen te eten, praatten we over zoveel interessante zaken dat ik pas na een poosje me begon af te vragen waar onze dagschotels bleven. Roger was ervan overtuigd dat hij die besteld en meteen betaald had aan de toog (zoals gebruikelijk in dat buurtrestaurant) maar toen hij mij het bonnetje toonde werd het duidelijk: die schotels waren zelfs niet betaald! Roger ging uitleg vragen. Men beweerde dat hij die dagschotels niet besteld had, vertelde ons dat ze op waren maar stelde ons een spaghettigerecht voor in de plaats. 

Ondertussen echter hadden de kindjes me al zo veel frieten laten proeven (ze hadden "medelijden met mij" maar ik denk dat hun portie frieten vooral te copieus was) dat ik geen honger meer had, te meer daar ik enkele uren voordien een pannenkoek had gegeten. En in spaghetti had ik helemaal geen zin. Roger at helemaal niets (zelfs geen frieten) maar thuis verorberde hij een restje van onze maaltijd van zaterdag. 

Samen met de kindjes moesten we later hartelijk lachen om dat misverstand terwijl ze nog een paar uur verder speelden, lazen en tekenden! 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten