maandag 22 augustus 2022

Shoppen

Het einde van deze week en het begin van volgende week worden aangenaam druk, maar dus druk. Ik wilde het daarom enkele dagen heel rustig aan doen. Vandaag de salon een beetje in orde brengen en daarna niksen, zei mijn programma, en morgen boodschappen. De volgende dagen elke keer één kamer een beetje (niet grondig dus) "fatsoeneren". 

Roger vond echter dat het anders moest. Nadat we klaar waren met de salon, de pas gedane was te drogen gehangen was en ik een boodschappenlijst voor morgen had opgesteld, vond hij dat we die boodschappen vandaag nog moesten doen. En... omdat het nog vrij vroeg was, vond hij dat we, in plaats van twee winkels te bezoeken, er minstens vier konden "doen" (even stelde hij zelfs voor op zoek te gaan naar een nieuwe broek voor mij - tja, ik heb laten vallen dat ik er een zou willen kopen - maar dat hebben we gelukkig niet gedaan). In elke winkel "liepen we maar even binnen" maar dat "even" duurde wel een eeuwigheid en pas over 17 uur kwamen we terug thuis met onze boodschappen (en dan hebben we nog niet alles, want sommige zaken kopen we niet zo lang op voorhand). Ik was doodmoe (zoveel rondlopen en zeker aan Rogers ritme doet nog steeds een beetje pijn) en toch moest ik nog alles opbergen en daarna beginnen te koken. Shoppen is echt niet mijn ding, nu nog minder dan vroeger, maar Roger doet dat heel graag, dat weet ik en al heel ons leven samen heeft dat voor problemen gezorgd! 😟

Pas na het eten en de afwas kon ik een beetje recupereren. Dat deed ik met lectuur: het manuscript dat zuster A. ons gisteren cadeau gaf. Soms is de tekst een beetje moeilijk te ontcijferen, hoewel hij in een heel mooi Frans en geschrift is opgesteld. Maar het is wel een heel boeiend en interessant relaas! Ik lees dus verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten