donderdag 11 augustus 2022

Over de hitte, vloggers, bloggers en zo

Warm maar voor ons nog steeds niet te warm vandaag. Worden we zo oud dat we het veel liever warm dan koel hebben? Misschien is het ook gewoon de droogte die de temperatuur zo draaglijk maakt? Tijdens onze wekelijkse boodschappen vandaag waande ik me even in Huesca (Spanje), buitenkomend na onze dagelijkse boodschappen in de Mercadona waar we vanuit de camping te voet naartoe liepen (en meestal enkele flessen Oloroso kochten😉)! 

Deze avond de drukproeven voor het volgend nummer van Oostland, publicatie van de KVLS, nagelezen en even over en weer gemaild met Zeger (ik had voor de boodschappen ook even gechat met Elena die ik heel gauw zal terugzien). Een detail in de mails van Zeger maakte dat ik me afvroeg hoe het komt dat ik vroeger, in Soyo (Congo), met het venster open en zonder vliegenraam of muskietennet kon slapen zonder opgevreten door de muggen wakker te worden. Aan Nany kan ik het niet meer vragen maar ik vermoed dat de DDT die helikopters geregeld spoten het antwoord is op mijn vraag. Matadi-vrienden, als ik me vergis, zeg het me dan!

Om de dag af te sluiten waren er enkele bijdragen van vloggers (deze avond ging ik weer virtueel naar Frankrijk, in het gezelschap van Compostellabedevaarders) en bloggers. Want ik volg ook enkele bloggers, onder andere Michel Vuijlsteke. Ik hou van zijn heel persoonlijke taal en stijl! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten