dinsdag 2 augustus 2022

Het kriebelde al een poosje bij mij!

Ik denk er al een poosje aan maar ja, we moeten nog zoveel zaken doen deze maand. Tegen het einde van volgende maand heb ik een afspraak met de reumatoloog, dus dan gaat het ook niet, dacht ik... tenzij ik die afspraak afzeg en verplaats naar begin oktober?  

Roger moest al lang nog eens op controle bij zijn cardioloog en vandaag deed hij daar eindelijk iets aan: hij kreeg een afspraak voor midden september.  Oké, berustte ik nog maar eens, dan maar weer geen reis dit jaar. 

Toch bedacht ik dat op onze leeftijd elk jaar wel het laatste kan zijn. Ik herinnerde me dat Zeger ons had gevraagd waarom we niet op reis gingen en dat ik eigenlijk geen antwoord had. Ik dacht ook aan het feit dat we niet graag op hotel verblijven maar dat onze "Hollandse" tent te lastig op te stellen wordt voor Roger. Ik herinnerde me echter ook de keren dat we een  "huisje" konden huren op een camping en hoe fel dat meeviel. Ik vroeg me af wat ik ocharmen wel kon doen op reis (rondlopen in dorpjes of steden? Moeilijk! Op ontdekking gaan in de buurt of ver van de camping? Onmogelijk!). 

En toch bleef ik verder fantaseren (ik was - met tegenzin - onze keuken een beetje grondig aan het schoonmaken en als er een positief aspect is aan die huishoudtaken is het wel dat onze verbeelding de vrije loop wordt gegund). 

En toen zei Roger me ineens: 'Ik ga die afspraak met de cardioloog verplaatsen! We hoeven niet perse op reis maar dan kunnen we eventueel op reis in september.' Telepathie?

Ik ga mijn afspraak met de reumatoloog ook verplaatsen morgen! O ja, en vragen aan Jan en Jo (de auteur deze keer, meen ik me te herinneren) me de volgende monografie nog voor eind augustus te laten nalezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten