zaterdag 6 augustus 2022

Nieuwtjes

Dochterlief was een poosje in Dénia (Spanje) met haar gezinnetje, bij haar schoonouders. Ik wist dat ze gisteren terug zouden komen en vandaag nam ik dus even contact op. Ze hebben het goed gehad en zijn nu volop bezig de bestellingen van het boekje van Elena te "verwerken"! Onze dochter had inderdaad enkele exemplaren van "De Elementenwereld" laten drukken, Elena had haar creatie cadeau gedaan aan ons, haar andere grootouders, haar ooms en tantes, haar beste vriendjes en haar meester maar had nog enkele boekjes over. Opvallend veel kennissen willen het boekje kopen: dochterlief plant een "nieuwe druk"! En... Elena is (terecht, vind ik), heel fier! 

Jan Gerits schreef me dat de volgende monografie, inderdaad geschreven door Jo Corstjens, door omstandigheden niet voor september klaar zal zijn maar... dat hijzelf de daaropvolgende monografie al klaar heeft en me die volgende week zal opsturen ter nalezing. We zullen dus de volgorde van publicatie een beetje omkeren. Eerlijk gezegd, ik weet niet hoe Jo en ik, na het heengaan van Jan (die toch al 90 jaar is), die reeks Limburgse monografieën ooit in stand kunnen houden! Maar kom, voor de uitgave van september komt het dus in orde!

En Nany had vandaag een "feestje" meegemaakt in het rusthuis (eigenaardig vind ik dat, want normaal gezien wordt er geen feest georganiseerd in het weekend zonder dat de familie het weet). Ze wist wel niet ter welke gelegenheid maar het was gezellig geweest en ze had er duidelijk van genoten, hoorde ik aan telefoon. 

Allemaal goed nieuws dus. Maar, toen ik met dochterlief belde en ze me vroeg of we dan toch nog eens op reis gaan in september, antwoordde ik dat ik er heel veel zin in heb en dat ik dacht Roger ook. Waarop Roger meteen zei: 'Ik weet het echt nog niet!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten