donderdag 18 augustus 2022

Rustige dagen (?)

Het blijft rustig hier. Vandaag onze wekelijkse boodschappen gedaan Terwijl ik in één winkel naar heel bittere chocolade zocht, kwam Roger me melden dat de mosselen daar in de afslag waren. Ik weet wat dat betekent: in feite vraagt hij me of we vandaag mosselen zouden eten, goed wetende dat ik voor onze boodschappen telkens een menu opstel voor een hele week, rekening houdend met wat we nog in huis hebben. Uiteraard antwoord ik dan meestal (en dat weet hij ook) dat hij die mosselen en de nodige groenten in ons karretje mag leggen. Terwijl ik dat zeg, zit ik in mijn hoofd het weekmenu aan te passen en vaak moet de boodschappenlijst dan ook (in mijn hoofd) aangepast worden. Zelfs op een rustige dag is de (over het algemeen niet zo goede) huisvrouw in mij nog bezig met nadenken over en regelen van die schijnbaar onbenullige maar toch belangrijke details. 

Maar vandaag kwam het me heel goed uit: mosselen maakt Roger klaar en ondertussen krijg ik tijd voor ander "werk". Ik moest vrij veel mails beantwoorden, onder andere van vrienden en familieleden met problemen (opvallend veel - soms erge - ziektes) waar ik niets kan aan doen maar ja, het kan geen kwaad te laten weten dat je meeleeft.

De mosselen waren lekker (ze zijn niet mijn lievelingseten maar als Roger ze klaarmaakt, eet ik ze vrij graag; als ik ze zelf klaarmaak, eet ik ze daarna gewoon niet).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten