woensdag 27 maart 2024

Het ketogeen dieet

Wat een geluk dat Elena niet mee naar hier is gekomen gisteren, ik zou immers weinig met haar bezig zijn geweest: boodschappen, huishoudtaken, wassen etc.! Deze avond heb ik wel even met haar gechat (en ze leek toch tevreden over haar vrije dag).

Na het overtikken van nog enkele bladzijden uit vroegere dagboeken en het beantwoorden van een paar mails viel ik deze avond op deze heel interessante uitleg over de weldaden van een ketogeen dieet. Ik hoor (de vragen worden in het Spaans gesteld maar de antwoorden gebeuren in heel verstaanbaar Frans) en lees dat het dieet, buiten diabetes type 2, zelfs epilepsie en depressie kan genezen!  In het interview legt dokter Dufournet heel duidelijk uit wat ketose is en waarom koolhydraten doen verdikken tenzij men ze nuttigt vlak voor men aan topsport doet. 

Ik weet dat koolhydraten ook ontstekingen bevorderen (en misschien worden al die vorige ziekten voor een groot deel ook door ontstekingen veroorzaakt): moet ik misschien nog minder brood, aardappelen, rijst en pasta eten? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten