maandag 18 maart 2024

Voor Eva over mijn brief aan haar

Ik schaam me erover, Eva, maar de brief die ik je vorige donderdag schreef, is nog steeds niet op de post geraakt! Je moet weten dat we in ons dorp geen postbus meer hebben en dat we dus voor de dichtstbijzijnde bus naar een andere deelgemeente van Heers moeten (rijden in ons geval: te voet is het nu  veel te ver voor jouw oude oma en opa). En dat is er nog niet van gekomen! Vandaag stelde jouw opa Roger wel voor de brief mee te nemen toen we naar zijn broer reden: "we zullen onderweg wel een postbus tegenkomen". Maar dat deden we niet!

Ik heb je gewaarschuwd hé, meisje, via de post gaat het traag. Maar om te proeven van "vroeger" is onze "correspondentie" wel een leuk middel!  Het had vroeger wel zijn charme, vond ik, dat soms dagenlang wachten tot de verwachte brief in de brievenbus viel, het openen van de omslag om daarna de brief voorzichtig open te vouwen, met de hand glad te strijken en gretig de inhoud ervan te ontdekken. 

Helaas, ik vrees dat jij en ik bij de laatste echte "briefschrijvers" behoren en dat er dus heel binnenkort nergens meer postbussen zullen te vinden zijn!  

Als mails het helemaal overnemen vind ik het niet zo erg (voor mij is dat meestal al het geval hoewel ik het wel iets minder romantisch vind) maar ik heb de indruk dat mails nu al worden vervangen door chatberichten, en die vergelijk ik soms eerder met opdringerige telefoontjes. 😞

Geen opmerkingen:

Een reactie posten