woensdag 24 mei 2023

Afspraak met Karel, ontmoeting met Marieke en daarna afspraak met Zeger

Weer reden we naar het Leuvense, deze keer om vriend Karel aan zijn flat op te halen en samen naar "De Brug" in Herent te rijden. Het eten was er, zoals steeds, heel lekker maar... het wordt wat duur (en deze keer merkte Karel het ook op). Na een paar uurtjes bijpraten en smullen reden we naar "Café Maritime" in Tildonk, waar we in de tuin konden zitten met nog een kopje koffie of thee. Daar kwam "toevallig" vriendin Marieke langs gefietst, die een poosje bij ons kwam zitten en veel te vertellen had (het was van vorig jaar geleden dat we elkaar gesproken hadden - buiten een kort telefoongesprek onlangs). Ze had het onder andere - net zoals Karel voor haar - over zieke en/of genezen vrienden en het feit dat we allemaal te maken krijgen met oude mensen-kwaaltjes. 

Tegen 18 uur brachten wij Karel terug naar zijn flat en reden we naar "Mama Wong" in Heverlee waar Zeger op ons wachtte. Karel had ons zo vaak de lof gezongen van dat Aziatisch restaurant en we wilden het wel eens proberen. Omdat we 's middags al uitgebreid hadden gegeten, kozen we een niet te copieus gerecht: soep voor Roger en kip met veel kruiden voor mij (Zeger nam hetzelfde) en we vonden het inderdaad heel lekker (en goedkoper dan in "De Brug"). 

Zeger vertelde ons over zijn nieuwe, boeiende job en over zijn vele bezigheden en plannen: toneel, uitstappen, organisatie van "De Mel 2023". 

Het was ongeveer 20 uur toen we terug naar Haspengouw reden (het weer was nog vrij zacht en ik had wel een beetje zin in nog een terrasje met Zeger maar, langs de andere kant, we moesten nog ongeveer een uur rijden en ik wist dat Zeger ook nog wat werk voor de boeg had). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten