donderdag 2 maart 2023

Dagje met vriend Karel

Gewoontegetrouw pikten we Karel op aan zijn flat, aten we samen in De Brug en eindigden we de middag in De Kantien.  In De Brug in Herent was het eten even lekker als altijd maar opvallend duurder dan de laatste keer (wat te verwachten was met de gestegen prijzen van voedsel en energie). Karel vertelde ons, terwijl we naar De Kantien reden, dat de man die we voor dood hielden vorige keer dat we daar waren, "enkel" in een diabetische coma lag.  De middag verliep in De Kantien verder met enkele kopjes koffie, thee of warme chocolademelk (voor Karel) en conversaties over vroeger, onze respectievelijke lectuur en (niet altijd leuke) nieuwtjes over gemeenschappelijke kennissen of vrienden. Roger en ik vertelden over Rogers recente ziekte en Karel gaf toe dat hij even had gedacht dat Roger "een vogel voor de kat was". Waarop hij verder klaagde over de achtereenvolgende verdwijning van verschillende kennissen van hem.  

Ik had aan Zeger voorgesteld deze avond af te spreken maar die had andere verplichtingen. Eigenlijk kwam me dat achteraf gezien goed uit, want thuis vond ik een na te lezen tekst en daar wilde ik het liefst deze avond nog voor zorgen. Morgen hebben wij immers ook een andere verplichting. 

2 opmerkingen:

  1. Wat betekent "Karel vertelde ons, terwijl we naar De Kantien reden, dat de man sterft we voor dood meerdere vorige keerdat we daar waren, "enkel" in een diabetische coma lag."?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo staat het toch niet in mijn post? Of heb je het over die "enkel"? Tja, zo'n diabetische coma is ook niet niets!

      Verwijderen