vrijdag 20 september 2019

Pech na een fijne middag met vriend Karel

We haalden deze middag vriend Karel af aan zijn flat in het Leuvense en reden samen naar "De Brug" in Herent (ik dacht vroeger dat het eethuis zich in Wijgmaal bevond maar het ligt op de grens Herent-Wijgmaal, aan de vaart).

Daar aten we, zoals altijd, eenvoudige maar heel lekkere en tegelijk niet te dure gerechten. Met op de achtergrond mooie muziek uit de jaren 60 van vorige eeuw: nostalgie stak weer zijn kop op!

Steak friet voor Karel en stoofvlees voor mij

Russisch ei voor Roger (eigen foto's)
Van daar reden we naar "Café Maritime" waar we ons installeerden op het tuinterras. Bij een Orval (voor mij, Roger nam ander bier en Karel bestelde koffie) en in het gezelschap van drie schapen keuvelden we, haalden we herinneringen op en genoten we van de najaarszon.

Eigen foto
Er kwam een mail van Boudewijn Knevels aan op mijn smartphone. Of we deze avond, morgenavond of ergens volgende week konden afspreken. Vlak daarna kwam er een vertaling aan. Niet de lange vertaling die me beloofd was, wel een (minder lange) andere met de vraag om die nog morgen te leveren. Ik mailde dus snel terug naar Boudewijn dat we volgende week zouden afspreken en de klant beloofde ik morgenavond te leveren.

Daarom vertrokken Roger iets over 18 uur al terug naar Haspengouw, nadat we Karel bij hem thuis hadden afgezet. Karel drong deze keer niet aan om elders nog samen iets te drinken: hij zou deze avond naar een film over Turner kijken.

Terwijl we van "Café Maritime" terug naar de auto liepen, kwamen we de kraai tegen die we, bij het aankomen, aan de rand van het pad zagen zieltogen. De vogel was dood nu.

Thuis aten Roger en ik nog een paar borden groentesoep en begon ik aan de vertaling. Het ging vrij vlot... maar ik had het echt koud.

Hoewel we het eigenlijk te vroeg op het jaar vinden, besloot Roger de verwarming aan te zetten (we halen nog geen 18°C in huis).

Na een poosje kwam hij terug naar onze werkkamer en zei me dat de verwarming niet wilde aanslaan. Dat betekent morgen of ten laatste maandag de installateur bellen. En ondertussen verder kou lijden (ik heb zopas, bovenop een dikke trui, een body aangetrokken). Plus uiteraard weer onverwachte kosten (die niet zullen gedekt zijn door wat ik deze dagen verdiend heb met mijn  vertalingen).

De jongste vertaling is klaar op een derde keer nalezen na. Dat doe ik morgen, vlak voor ik lever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten