zondag 15 september 2019

Dag van de landbouw

Tijdens een telefoontje met mijn moeder Nany deze middag vond ik het ineens jammer dat we zo ver van elkaar vandaan wonen.

Wij waren immers van plan een wandeling te maken in de buurt van de kapel van Helshoven, daar ook een hoeve te bezoeken, die haar poorten opende in het kader van "Dag van de landbouw", en er  misschien iets te drinken.

Nany had geen enkel plan voor vandaag en zou niemand ontmoeten, wat zij heel onaangenaam vindt. Als ze in de buurt woonde, hadden we haar even kunnen oppikken, met een glas wijn installeren aan een tafeltje op een van de geïmproviseerde terrassen van die hoeve (ze zou er wel in gesprek zijn geraakt met andere bezoekers) terwijl wij even wandelden en daarna, na nog een gezamenlijk glaasje, haar terug naar huis kunnen brengen.

Maar we gingen dus met z'n tweetjes naar die hoeve. Alleen het rondlopen op de fruitplantages ervan verschafte Roger voldoende beweging... en we kregen daar bovenop een uitleg over fruitteelt, gegeven door een stadsgids van Borgloon. Heel interessante uitleg over bijvoorbeeld de problemen van de fruitsector, het bestrijden van schadelijke insecten door het inzetten van"goedaardige" insecten, het gebruiken van netten of kanonnetjes tegen de hagel, enzovoort. Jammer dat ik zo'n slecht auditief geheugen heb: ik had er liever een tekst over gelezen.






Eigen foto's
Daarna wilden we er iets drinken maar ten eerste was er zoveel volk dat er weinig plaats overbleef, ten tweede vonden we er een glas wijn nogal duur. We besloten naar Stephane Malais in Heks te rijden (en onderweg stelde ik nogmaals vast in welke mooie regio we wonen), waar we in de tuin genoten van het prachtige weer, een biertje (voor Roger) en een witte wijn (voor mij).

Eigen foto
Dan was het tijd om te komen koken (een geïmproviseerd wokgerecht met kabeljauw, paprika, ui, look, broccoli, kurkuma, curry, sojasaus, sherry en quinoa).

Na het avondmaal (mijn gerecht bleek heel lekker) en een uurtje lectuur voor mij begonnen we samen te kijken naar "De premier". We hebben de helft van de film gezien: de andere helft is voor morgen. Ik moet immers even bekomen, zo eng, zo akelig! Zo spannend ook, dat wel, daarom kijken we morgen voort.

Ik weet het, ik moet leren me niet te vereenzelvigen met personages uit een film of een boek. Maar als het boek goed geschreven of een film goed gemaakt, kan ik niet anders.

Nu moet ik nog een paar mails beantwoorden en zou ik nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken willen overtypen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten