zaterdag 28 september 2019

Censuur

Ik volg online nog steeds die terminale kankerpatiënt die nu toch al een jaar overleeft door heel fel op zijn voeding te letten en af en toe zelfs te vasten (en "autophagy").

Deze avond zag en hoorde ik hem zeggen dat hij, die absoluut tegen censuur is, toch de reacties van een bepaalde persoon gaat censureren. Omdat die zijn "medewerksters" (mensen die hem willen helpen een boek te schrijven over zijn ervaringen) uitscholden.

Eigenlijk geef ik hem gelijk (omdat ik weet dat hij voor alle ideeën en zelfs kritiek openstaat).

Ikzelf voel soms ook dat mensen een drempel overschrijden. Als je niet akkoord gaat met iemand zijn denken of doen, spreek of discussieer je erover, maar scheld je die persoon niet uit en vel je zeker niet meteen een oordeel over hem/haar.  Althans zo denk ik daarover.

Ik vond het weer een heel eigenaardig toeval dat, vlak voor ik die vlog had bekeken, ik een mail kreeg van "Crèvecoeur". Zijn Facebook-pagina werd gecensureerd en hij verwacht dat weldra hetzelfde zal gebeuren met zijn You Tubekanaal. Omdat hij zaken zegt die niet altijd overeenkomen met wat ons officieel wordt verteld (zo had hij het onder andere ook over die aluminium in vaccins).

Hij heeft echter een eigen kanaal online kunnen aanmaken en in die mail stuurde hij naar al zijn volgers de URL ervan (trouwens, als het iemand van jullie interesseert, ik mag de URL doorgeven).

Het is wel weer in het Frans (nogmaals sorry maar ik moet die taal echt onderhouden): Jean-Jacques Crèvecoeur is immers een Franstalige Belg die al een hele tijd in Canada woont.

3 opmerkingen:

  1. Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen