maandag 2 september 2019

De eerste schooldag

Elena, Matthias en Eva zagen het helemaal zitten deze ochtend! En om 16 uur vertelden Elena en Eva me enthousiast over hun eerste schooldag aan telefoon. Matthias wilde niet aan telefoon komen en ik vraag me dus af of hij even enthousiast was.

De kindjes gaan naar school vertrekken (foto dochterlief)
Wijzelf maakten een wandeling rond Mettekoven nadat we het bezoek kregen van T. zonder zijn echtgenote V. maar wel met kleinzoon L. die we binnenkort van school zullen afhalen. We kennen L. immers niet en T. kwam hem even voorstellen.

Na nog een paar boodschappen (we wilden vis kopen voor het avondmaal maar kochten uiteindelijk mosselen die Roger deze avond bereidde) reden we dus naar Mettekoven. Het werd, zoals altijd daar, een mooie wandeling... maar wat heb ik last van mijn gewrichten de laatste tijd!

Eigen (slechte) foto

In Frankrijk is het ook "la rentrée" en dus kon ik eindelijk kijken naar een nieuwe aflevering van "Je t'aime etc", een televisieprogramma dat ik voor de vakantie vaak bekeek op mijn pc. Ik word daar echt goed gezind van. Het gaat over seks en liefde, en wordt doorweven met weetjes over boeken, films, muziek, toneel enz. en veel humor.

Na onze mosselen (ze waren lekker) en een uurtje lectuur, samen met Roger gekeken naar een aflevering van "Endeavour".

En zopas gekeken naar een nieuwe vlog van Jean-Michel Cohen (is het voor hem ook "la rentrée"?).

Hij is een Franse arts en voedingsdeskundige die tot niet lang geleden in zijn vermageringsdiëten vooral aanraadde minder vet te eten.
Deze keer had hij het over suikervrije of -arme diëten en... over het feit dat meer dan 50 gram zuivere suiker (in snoep, ijsjes, gebak, suikerklontjes, frisdranken, suiker toegevoegd aan bereidingen, ...) per dag de kans op kanker heel fel doet toenemen. Meteen een antwoord op de vraag die ik me onlangs stelde!

Maar... dan begrijp ik echt niet waarom mijn Nononc voor zijn overlijden werd aangeraden geen alcohol meer te drinken (of toch, dat begrijp ik wel in zijn geval: pancreaskanker) maar hem niets werd gezegd over snoepen. En Nononc at veel ijsjes op het einde!

Ik bedenk ineens dat de dokters waarschijnlijk wisten dat hij gauw zou overlijden... Maar waarom dan wel suiker toelaten en niet bijvoorbeeld de Tripel Westmalle die hij zo graag dronk? Omdat ze zelf liever ijsjes aten dan Trappist dronken, die artsen?

1 opmerking:

  1. Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen