maandag 23 september 2019

Onverwacht feestgedruis

We hadden afgesproken met Boudewijn Knevels en zijn vrouw Ilonka, om 14 uur, in het enige café van Mettekoven. Dat café bleek echter gesloten en Boudewijn stelde voor om in een "rustig" café in Groot-Gelmen iets te drinken en wat van gedachten te wisselen.

"Rustig" was het helemaal niet in dat "Berkeshof" dat Roger en ik niet kenden. Heel veel volk (Ilonka zei: 'Ik heb hier nog nooit zoveel volk gezien') en een opvallende feeststemming. We werden verwelkomd met een glas Cava en een gebakje: bleek dat men de verjaardag van de uitbaatster vierde.

Na een poosje konden we luisteren naar het optreden van een plaatselijke zanger die wij ook niet kenden: Phil Kevin. Leuke liedjes, toffe sfeer, de mensen (vooral vrouwen) begonnen te dansen maar van bijpraten met Boudewijn en Ilonka kwam natuurlijk niets.



Eigen slechte foto's
Tot we (na de korte regen) besloten op het terras te gaan zitten. Binnen ging het feestgedruis voort maar wij verstonden elkaar tenminste en konden eindelijk wat van gedachten wisselen.


Boudewijn vertelde onder andere over alle cafés die hij kent in de streek, over de bezoekers ervan, over de optredens en andere evenementen die er plaatsvinden, over het wisselen van eigenaars en uitbaters... en ik stelde hem voor daarover te schrijven. Dat kan toch interessant zijn voor onze kinderen en kleinkinderen, lezen over hoe "volksmensen" zich vermaakten in onze tijd? Boudewijn vond dat helemaal geen slecht idee.

Natuurlijk belde Bart Mignolet net terwijl we op café zaten! Hij wilde even langskomen om te zien wat er scheelt aan onze verwarming. Hij belt morgen opnieuw voor een andere afspraak.

Als het van mij afhangt, gaan we nog eens naar het "Berkeshof". Maar dan op een dag dat er niet opgetreden en gedanst wordt: Roger danst (jammer genoeg) niet graag, in tegenstelling tot Boudewijn en Ilonka die ons vertelden dat ze geregeld wel aan het dansen gaan bij zulke gelegenheden.

Maar ik vond het er heel tof, pretentieloos, vriendelijk... en de cafégangers met wie we op dat terras in gesprek geraakten waren allemaal heel hartelijk (zoals alle mensen die we hier in Haspengouw hebben leren kennen trouwens)!

Met dat alles heb ik weer geen tijd gevonden om schoon te maken!

2 opmerkingen:

  1. Ik ben zelf geen fan van Phil Kevin, maar als hij een "plaatselijke zanger" is, dan is volgens jou waarschijnlijk elke Vlaamse artiest een "plaatselijk" fenomeen? Zo onbekend is die kerel nu ook weer niet hé. Het feit alleen al dat zelfs ik hem (op z'n minst van naam) kende, bewijst genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hé, ik heb niet geschreven dat die zanger "alleen wereldberoemd is in deze streek" (zoals Boudewijn ons vertelde toen ik vroeg wie dat was)! Wel dat hij een "plaatselijke zanger" is, omdat hij in onze streek woont!
      En... ik kon hem wel appreciëren: wat een sfeer deze middag! Ik heb vaak gedacht: 'Waarom danst Roger toch niet graag?".

      Verwijderen