zondag 1 september 2019

Aangenaam rustige maar vrij koele zondag

Het was veel kouder (tot 21°C) en ook relatief rustig vandaag.

Wandelingetje in Sint-Truiden waar Roger met een maat had afgesproken en daarna voor ons beiden een koffie of thee in "ons cafeetje".

Hendrik en Debby besloten gisteren de feestelijkheden vandaag verder te zetten (ze hadden immers nog zoveel lekkers over), de ouders van Debby (die er gisteren niet konden zijn) zouden komen en ook nog een paar vrienden.

Wijzelf hadden een andere afspraak.
Weliswaar voor maar eventjes maar ik vermoed dat Roger, evenals ik, heeft genoten van deze rustige zondag. De reis naar het Antwerpse is trouwens niet goedkoop met de huidige brandstofprijzen!
Ik ben wel benieuwd of het even gezellig was als gisteren ten huize Debby & Hendrik!

O ja, ik wil het nog even hebben over enkele leuke anekdotes die ik gisteren niet vertelde. Elena vond dat ik een heel mooie bloes aanhad. Ze kon haar oren niet geloven toen ik haar vertelde dat ik die kocht voor het huwelijk van mijn broertje, zo'n 25 jaar geleden!
En op een bepaald moment maakte Eva een tekening voor mij. Dat deed ze in de salon terwijl de volwassenen allemaal buiten zaten. Ik ging kijken naar wat ze deed en zij (3 jaar en 8 maanden) tegen mij: 'Ga maar zitten bij de grote mensen, oma, dan wordt de tekening een verrassing voor jou!' (de zoveelste verrassing gisteren dus!).
En er was Matthias die me toevertrouwde dat hij (in tegenstelling tot Elena die "niet kan wachten" - ze gebruikt die uitdrukking vaak: die moet ze hebben van de schoonfamilie van dochterlief, want wij gebruiken die eigenlijk nooit - tot de eerste schooldag) een beetje nerveus is: hij gaat morgen naar het eerste leerjaar!

Morgen wil ik de kindjes rond 16 uur opbellen om te vragen hoe die eerste schooldag verliep!

O ja, vandaag belde ik ook naar mijn moeder Nany. Ze had echt nood aan een babbel, dat hoorde ik wel!

Ik heb mijn "niet spraakzaam zijn" duidelijk niet van haar geërfd maar van mijn vader! Hij was ook geen prater, behalve als hij wat gedronken had😉... of wanneer hij serieus kon discussiëren.

Wat heb ik trouwens het "debatteren" gemist tussen zijn overlijden en de volwassen staat van onze kinderen (die alle drie ook onderlegd zijn in logica en me zelfs geregeld overtroeven!). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten