zaterdag 5 november 2022

Eindelijk durft hij het zeggen!

Ik heb altijd veel bewondering gehad voor de Franse "docteur Kierzek" (omdat hij vrij ingewikkelde gezondheidsvragen op een heel begrijpelijke manier kan beantwoorden) maar tijdens de Covid-crisis ontgoochelde hij me een beetje: hij leek niet echt voor zijn mening te durven uitkomen, alles, wat de media beweerde, beaamde hij, hij nuanceerde weinig, enzovoort. 

Nadat ik deze avond nog enkele mails had beantwoord en naar het journaal online had gekeken, viel ik op een heel ander discours van die dokter. Durft hij nu pas zeggen wat hij echt denkt? Het is in elk geval heel opvallend! Uiteraard weer in het Frans, maar met de ondertitels lijkt het me allemaal goed verstaanbaar: https://www.youtube.com/watch?v=9K-Dl4IR2ps

Ik weet niet of bij ons al een arts openlijk zijn mening heeft durven te uiten? Kierzek zegt in dit betoog onder andere dat "De huidige zogenaamde wetenschappelijke waarheid waarschijnlijk in de toekomst achterhaald zal blijken, dat "plateauartsen", "factcheckers" en journalisten hiermee geen rekening hielden tijdens de sanitaire crisis en aldus blijk gaven van een opvallend gemis aan nederigheid".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten