woensdag 9 november 2022

Huishouden en lectuur

Vandaag zouden de leden van de werkgroep WO I-II een bewoner van Heers interviewen die oud genoeg is om zich het een en ander van de tweede Wereldoorlog te herinneren. Roger ging er naartoe, ik bleef thuis: nog te veel te doen in het huishouden.
Na enkele uurtjes zwoegen en me ergeren aan het stof en de rommel in huis, gunde ik mijn rug wat rust met een boek gekregen van zuster A. (vriendin van schoonzus): "Tongeren en Tongenaren in oorlogstijd", uitgegeven door de Erfgoedcel Tongeren. Een interessant werk uit 2010 dat ook vertrekt van getuigenissen van oudere Tongenaren. Jammer genoeg blijkt het boek slechts een eerste deel te zijn van een reeks van drie boeken. 

Tegen dat ik aan de bereiding van het avondmaal moest beginnen, kwam Roger thuis. De geïnterviewde bleek toch niet oud genoeg  te zijn; hij was 9 jaar aan het einde van de oorlog en herinnert zich er niet zo heel veel van. 'We hadden hier 10 jaar vroeger moeten aan beginnen,' vindt Roger!  Inderdaad... maar kom, het was een gezellige middag en ze hadden lekkere taart gegeten! 😋

Deze avond besloot ik eindelijk nog eens de volledige blog van Guy Missotten zaliger te lezen. Boeiender dan een roman maar het maakt me weer zo nostalgisch!  Met die lectuur zal ik een aantal avonden zoet zijn, denk ik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten