woensdag 16 november 2022

Scannen en lectuur

Vandaag hielpen we nog eens met die oorlogsschadedossiers en het ging zo vlot dat we een week vroeger dan voorzien klaar zijn met de dossiers uit die deelgemeente van Heers! In december krijgen we de dossiers van de volgende deelgemeente te verwerken. We spraken met Elie M. over dat boek dat we van zuster A. hebben gekregen en hij raadde ons aan in de bibliotheek te vragen of ze de volgende boeken uit de reeks willen aanschaffen. Daarna ging het naar de post, want ik had een e-mail aangekregen dat een bestelling, die ik gisteren had geplaatst, was aangekomen. Toen we thuis kwamen, stelde ik vast dat een deel van de bestelling ontbrak en net daarna kreeg ik een volgende mail over die bestelling en reden we dus terug naar de post. 

Toen was het tijd om het avondeten klaar te maken. Ik heb al gezegd dat ik geen amateur ben van witte kool maar onlangs had ik die toch eens klaargemaakt, weliswaar in de oven, met citroensaus en gehakt en dat viel echt mee. De rest van de witte kool heb in een soep verwerkt en die lustte ik eigenaardig genoeg ook wel. Een rest bloemkool heb ik daarna samen met kikkererwten, look, oestersaus, gember en kurkuma gewokt en dat bleek ook een heel lekkere combinatie.   

Buiten een snel antwoord op enkele mails heb ik de avond vooral besteed aan lectuur: "Mooi kado" van Carmiggelt en de blog van Guy Missotten zaliger.  Ik weet dat ik sommige mensen (die een iets langer antwoord verwachtten op hun mail) nog niet heb beantwoord: gelieve me te verontschuldigen, vrienden!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten