woensdag 14 februari 2024

Het is 14 februari (en de verjaardag van mijn nichtje Nathalie)

Maar voor ons was het gewoon boodschappendag. Roger wilde naar een winkel op de weg naar Sint-Truiden waar we nog maar één keer waren geweest. Ik had er maar vage herinneringen aan, maar vooral... dat ik me er niet "op mijn gemak" voelde.

Vandaag kreeg ik weer datzelfde gevoel en ik heb het proberen te ontleden. De winkel is te "open", te onoverzichtelijk, er is te veel licht: ik kreeg er weer een meer dan vaag gevoel van desoriëntatie en onbehagen zodat ik er zo snel mogelijk weg wilde (wat we dan ook deden om de rest van onze boodschappen in onze "gewone winkels" te doen). 

Maar eerst kwam er nog een "obstakel": die winkel is enkel te bereiken via trappen (moeilijk tegenwoordig voor mijn ledematen) of via een hellend roltapijt (ik weet niet of het de juiste benaming is) en daar heb ik een onverklaarbare aversie tegen. Dat werd dus geen aangename ervaring op deze Valentijnsdag! 😉

Nee, ik bedoel niet dat ik van plan was iets speciaals te doen vandaag omdat het 14 februari is! Zulke zaken "vieren" we immers niet, Roger en ik!  

Maar ik stelde me wel enkele vragen over deze dag. Ten eerste: het is vandaag ook Aswoensdag en daar lees of hoor ik weinig over!? En... hoe combineer je als feestminnende christen het "begin van de vasten" met het "vieren van Valentijnsdag"? En ten tweede: ben je, met een carnavalkater, nog in staat om vandaag fatsoenlijk feest te vieren eens je pakweg de 45 voorbij bent? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten