maandag 26 februari 2024

Uitvaart

We reden deze ochtend naar het Antwerpse via de vreselijk drukke E313, weer in de gietende regen. Nog net op tijd kwamen we aan in het crematorium waar afscheid werd genomen van Theo, de man van vriendin Jeannine.

Het werd een mooie, rustige, vrij emotionele dienst. Mooie foto's, gedichten en herinneringen. Daarna waren we uitgenodigd op de koffietafel, uitnodiging die we hadden aanvaard hoewel we goed wisten dat we daar niemand anders zouden kennen dan Jeannine en haar lieve dochters en schoonzoon! 

Een geslaagde, rijke, gevarieerde en bijna feestelijke koffietafel trouwens: een heus buffet zodat je nam wat je verkoos en zelf bepaalde hoeveel brood of beleg je at. Allerlei soorten broodjes en beleg en grote en kleinere croissants. Ik kon mijn honger stillen zonder verplicht te zijn te veel snelle koolhydraten of suikers te eten.  

Iets over 15 uur besloten Roger en ik terug naar Haspengouw te rijden, nadat we Jeannine en haar dochters hadden beloofd binnenkort nog eens af te spreken, samen met Hendrik en Debby. Het regende immers nog steeds en we vreesden dat het opnieuw zo druk zou zijn op de 313. Deze keer echter voerde de GPS ons eigenaardig genoeg via de E19. Even was Roger bang dat hij ons via Brussel zou voeren en dat we last zouden ondervinden van het boerenprotest. Maar al snel reden we (nog steeds in de gietende regen) de E40 op richting Luik. 

In feite deden we er even lang over als in het gaan (iets meer dan anderhalf uur) maar het was minder stresserend dan via de 313.

Thuis wachtte me een nieuwe digitale Oostland om na te lezen, wat ik nu ga doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten