dinsdag 27 juni 2023

10 graden Celsius minder!

Sinds gisteren is de temperatuur met ongeveer 10 graden gedaald! De hittegolf heeft gelukkig niet echt lang geduurd dus! Eigenaardig genoeg heb ik het nu soms weer op het nippertje van koud. Behalve die ene heel regenachtige dag bleef het dan ook de hele tijd heel droog en dan zijn die hoge temperaturen perfect te doen, vind ik.

Gisteren wilden we na onze boodschappen nog even Rogers nicht Jeannine bezoeken maar uiteindelijk deden we dat niet: ze voelde zich niet lekker en kreeg liever geen bezoek. Haar neef mailde naar Roger dat ze heel veel last heeft gehad van de hitte en dat acht ik goed mogelijk. Hoewel ik het zelf deze keer echt te doen vond, weet ik dat sommige huizen - en meestal zijn dat veel nieuwere huizen dan het onze - tijdens zo'n hittegolf te fel opwarmen én dat, als je tegen die warmte alle openingen sluit en de gordijnen dichttrekt, je er een drukkend, opgesloten gevoel krijgt. Dat gevoel heb ik trouwens jaren geleden eens ervaren toen we, in dat huis van Jeannine, haar moeder, de tante Laure zaliger van Roger bezochten tijdens een hittegolf (maar ik had het ook soms bijvoorbeeld op de flat van Nany).  

Vandaag is Roger heel ijverig geweest in de tuin: voor die karwei was de temperatuur immers ideaal. 

Ikzelf zit nog steeds uren te lezen. Zopas een hoofdstuk doorgeworsteld waar ik uiteindelijk niet veel van begreep (ondanks de heel duidelijke uitleg van de auteurs). Het ging onder andere over het "antropisch principe", "fijnregelingen", "kosmologische constanten". Nu ga ik lezen over de "duizelingwekkende sprong van het inerte naar het leven". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten