zaterdag 17 juni 2023

Ruzietje na een fijne dag

We haalden net niet de beloofde 30°C vandaag (gelukkig!) maar toch bleven we binnen. De dag verliep volgens een traditioneel scenario: eten, drinken, schooltaken, spelen, vertellen, tekenen, lezen en filmpje kijken, dat alles 's middags onderbroken door een al even traditioneel bezoek aan Ikea. Waar we weer hetzelfde menu aten als alle vorige keren. En waar het lekker fris was terwijl we na het eten weer volop vertelden bij een cola of een watertje. 

Tijdens het schoolwerk werd Elena ineens bijna hysterisch. Ze wilde me oorspronkelijk niet vertellen wat er gaande was, zei me daarna dat alleen haar papa haar iets kon uitleggen dat ze niet begreep, weigerde categoriek mijn hulp om uiteindelijk toe te geven dat ze een bepaald boek (of schrift?) niet bij zich had. 

Na de avondsoep gevolgd door nog een lange tekensessie, een gezelschapsspel en een sprookje van Grimm, stuurde ik de kindjes wel iets vroeger naar bed dan gisteren. Eva en Matthias eerst, een half uurtje later gevolgd door Elena. 

Helaas, even na 22 uur hoorden we Eva wenen. Iets later verscheen ze in de salon, vergezeld door al haar knuffels. Ze wilde haar "eigen kamer". Omdat de kamer van Zeger niet gestofzuigd was, en het daar nu trouwens te heet is, zei ik dat het onmogelijk was (ik vermoed ook dat ze, evenals Matthias een vorige keer, daar niet zou willen slapen wegens te "mysterieus"). Toen vertelde ze me dat ze pijn had aan haar been. Ik dacht aan een kramp (omdat ik niets zag aan haar benen) maar ze wees op een oud schrammetje. In een poging haar gerust te stellen, ontsmette ik nog maar even die genezen schram, deed er een pleister op en ondertussen vertelde Eva me meer. Ze hadden ruzie gemaakt daarboven en ze had slaag gekregen (van wie precies leek ze niet meer te weten maar ik denk dat het vooral de ruzie was die haar dwarszat). Nadat ik haar nog wat had gesust, viel ze uiteindelijk in slaap op de sofa maar straks wordt ze wel naar boven gebracht. 

En ineens voelde ik me weer doodmoe! 😉 Ik kan duidelijk veel minder aan dan vroeger!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten