woensdag 7 juni 2023

Nog over dromen

Ik heb het misschien al gezegd: dromen intrigeren me. 

Uiteraard heb ik nog over andere zaken gedroomd na die droom over die dringende vertaling, maar die specifieke droom bleef door mij hoofd spoken. Omdat zodra ik (in mijn slaap dus) besefte dat ik droomde, ik een oordeel velde over die "Rik" die ik toch helemaal niet kende. Ik dacht immers (nog steeds in mijn van dan af "lucide" droom dus, en vlak voor het wakker worden): "Hoe komt het dat net hij, die niets met talen of vertalingen te maken heeft, mij zulke goede raad geeft?" 

Het contrast tussen het niet kennen van die "Rik" en de vraag die ik me over hem stelde plus het feit dat de naam van die onbekende me is bijgebleven (net zoals opvallend veel kleine details uit die droom trouwens) maken dat die droom me niet losliet. 

En vandaag, terwijl ik verder las in "Brieven uit de hel", viel ineens mijn euro. Het allereerste vertaalbureau waar ik voor werkte, werd gerund door een zekere Leopold en zijn broer Rik! Rik had inderdaad helemaal niets met taal te maken en zorgde dan ook enkel voor de administratieve kant van de zaak! Refereerde die droom naar die eerste vertaalervaringen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten