zondag 25 juni 2023

32°C in de schaduw

32°C haalden we in de schaduw vandaag. Ons huis blijft gelukkig opvallend fris! Toch verlieten we het even om wat rond te rijden in de streek. Op een zeker ogenblik, in Hollogne sur Geer, stelde Roger voor een natuurgebied in te lopen. We kenden het gebied niet, het leek nogal verlaten: enkele jaren geleden zou ik op zijn voorstel zijn ingegaan. Nu niet (hoewel ik merkte dat ik hem serieus ontgoochelde): het was te warm, vond ik, voor een hartpatiënt zoals Roger, en ik wilde niet riskeren zelf na enkele stappen niet meer verder (of terug) te geraken. 

Voor de rest nog veel lectuur vandaag. Ik las dat de theorie van de "Big Bang" elders ook niet bijzonder "vriendelijk" onthaald werd en dat de wetenschappers die de theorie aanhingen vaak werden beschouwd als wat men nu "wappies" zou noemen. Blijkbaar heeft de politiek zich altijd gemoeid met de wetenschap! 

De auteurs van "Dieu, la science, les preuves" geven ook een overzicht van de theorieën die materialisten uitwerkten als alternatieven voor de "Big Bang" maar geen van die theorieën zou ooit gevalideerd zijn. 

Wat ben ik blij dat ik uiteindelijk heb besloten dat boek te kopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten