zaterdag 31 augustus 2019

Verrassingen

We moesten voor ons doen vroeg opstaan vandaag: iets over 11 uur werden we verwacht bij mijn vriendin Jeannine in het Antwerpse. Ze schenkt immers haar droogkast aan Hendrik en Debby en wij zouden het toestel gaan ophalen.
Hendrik wachtte al op ons bij haar.

Hoewel Jeannine en ik geregeld communiceren via e-mail was het weerzien een bijzonder moment nadat we elkaar ongeveer drie jaar niet meer in levende lijve hadden ontmoet! We praatten wat bij, Hendrik en Roger brachten de droogkast naar de auto en voor we vertrokken, beloofde Hendrik dat hij ons eens samen zou uitnodigen. Dat zou heel leuk zijn!

Ik vind het vaak jammer dat ik onze enkele vrienden uit Antwerpen nog zo zelden zie maar ik vond de stad vandaag zo ontzettend druk dat ik me weer gelukkig prees dat we voor Haspengouw hebben gekozen in 1999.  Zelfs toen we even parkeerden pal voor ons vroegere huis (om te telefoneren naar Hendrik en hem te vragen samen met Jeannine een parkeerplaatsje vrij te houden in de drukke straat van deze laatste) kreeg ik helemaal geen zin om terug naar Antwerpen te keren!

Jeannine had een verrassing voor ons, of beter gezegd voor onze kleinkinderen: knuffels, boeken, speelgoed, een prachtige badjas, ... Heel fel bedankt, Jeannine! De kindjes waren heel blij!

Want, dat was de tweede verrassing : ze hebben die geschenken vandaag al gekregen!

We gingen eerst boodschappen doen met Hendrik. We zouden immers bij hem en Debby eten. Hendrik kocht ontzettend veel, zo veel dat ik me vragen begon te stellen. Ik vernam dat we zouden barbecueën op hun binnenpleintje... en dat er nog ander volk zou zijn.

Toen we thuis kwamen, was Debby slaatjes aan het klaarmaken. Terwijl ik haar hielp, een biertje dronk en me afvroeg hoe Hendrik en Roger die droogkast in de badkamer op de tussenverdieping zouden krijgen, werd er aan de deur gebeld: dochterlief, schoonzoon, Elena, Matthias en Eva. Nee, Zeger kwam niet (maar ik wist dat hij het dit weekend heel druk heeft).

Blije begroetingen, de kindjes o zo blij met de verrassingen vanwege mijn vriendin (ik heb hen uitgelegd van wie ze komen hoor, lieve Jeannine), aperitief, barbecue met heel lekker vlees, bijgerechten en wijn, en daarbij nog het bezoek van twee heel toffe vrienden van Hendrik en Debby... die samen met Hendrik zorgden dat de droogkast op haar (zijn? ik voel echt niet aan of een Nederlands woord mannelijk of vrouwelijk is) plaats stond nog voor ik iets in de gaten had.

Het nieuwe huis van Hendrik en Debby heeft zijn eerste toets met glans doorstaan! Om te beginnen hebben zoon en schoondochter het heel mooi en gezellig ingericht, en ten tweede, ondanks het vrij warme weer vandaag (tot 31°C in het Antwerpse) was het er echt te doen... en op de "binnenkoer" was het supergezellig vertoeven tot heel laat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten