vrijdag 11 augustus 2023

Bezoekje

Vorige dinsdag deden we onze wekelijkse boodschappen. Ik had als avondmaal voor woensdag selder met gehaktballetjes voorzien, en dan zou ik gisteren een stoofschotel klaarmaken voor twee dagen (omdat we hadden beslist vandaag, vrijdag dus, schoonzus L. te bezoeken, ik wist dat Roger 's avonds rond 19 uur nog ergens anders moest zijn en ik dus geen tijd zou hebben om te koken). 

Later, die dinsdag, vroeg dochterlief ons of we woensdag kwamen barbecueën en ik maakte dus die selderschotel niet klaar. Gisteren heb ik dan zoals voorzien een stoofschotel voor twee dagen klaargemaakt (en selder met balletjes zullen we dan maar morgen eten).

We reden vandaag dus nog eens naar het Leuvense. L. sliep half toen we bij haar aankwamen. We praatten een beetje maar noch zij, noch wij zijn echte keuvelaars en er viel dus geregeld een stilte. Ik weet niet of L. die als ongemakkelijk ervaart (Roger duidelijk niet) maar ik heb dan de neiging die stilte te willen meubelen (niet omdat de stilte mij persoonlijk hindert, integendeel), wat me meestal maar half lukt 😒. Zuster A. kwam even binnen en ik merkte weer hoe gemakkelijk andere mensen kunnen praten over koetjes en kalfjes! 

Na iets meer dan een uur liet L. ons voorzichtig merken dat het tijd was om te vertrekken (wat ik begreep: ze voelde zich al de hele dag slaperig - waarschijnlijk een gevolg van bepaalde medicamenten). 

Dat betekent dat we wel ruim op tijd thuis waren om eventueel nog te koken voor Roger moest vertrekken. Dat betekent echter ook dat we meer dan drie uur weg zijn geweest voor een bezoekje van amper één uur. Aan de huidige brandstofprijzen, een heel dure rit! 

Ik had even aan L. voorgesteld haar in een rolstoel naar buiten te rijden (vandaag haalde de thermometer opnieuw de 30°C en scheen de zon volop) maar daar had ze geen zin in. Jammer, want ik denk dat het haar deugd zou gedaan hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten