donderdag 10 augustus 2023

"Vrij rustige dag" voor mij

Toen we gisteren bij dochterlief en schoonzoon aankwamen, werden we uitbundig ontvangen door de kindjes. Elena overhandigde ons ook plechtig twee mooie tekeningen die ze voor ons had gemaakt. Tijdens de barbecue had ik die opzij gelegd zodat ze niet vuil zouden worden. En... we vergaten ze mee naar hier te nemen! Dat ontdekte ik deze ochtend toen ik de kunstwerkjes een plekje wilde bezorgen!

Na onze "brunch" vond ik vandaag op mijn pc een berichtje van Elena: "Oma, je bent de tekeningen vergeten!" Inderdaad dus! 😒

Verder was het een vrij rustige dag voor mij. Omdat alles voor mij veel trager gaat dan vroeger ben ik wel de rest van de dag bezig geweest met de allernoodzakelijkste huishoudtaakjes - ik heb aanvaard dat mijn ledematen niet  meer aankunnen wat ze vroeger konden - en uiteraard koken (voor twee dagen, want morgen zal ik daar geen tijd voor vinden - meer uitleg volgt later). 

Roger ging deze avond naar een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers en ondertussen heb ik nog verder mijn vroegere dagboeken overgetikt. 

Ik staak dat werk geregeld, me afvragend of het allemaal wel zin heeft. Maar deze avond, terwijl ik verder de foto's van Nany sorteerde, dacht ik geregeld: "Als mijn moeder vlotter had geschreven, ik ben zeker dat ze bij elke foto meer had genoteerd dan de datum, de plaats en het evenement". Want blijkbaar hechtte ze meer belang aan al die herinneringen dan mijn vader die bijvoorbeeld de foto's van Congo kriskras in een (heel mooie) zelfgemaakte album kleefde. 

En... wat zou ik graag gehad hebben dat mijn moeder (Nany dus) meer informatie had geschreven bij elke foto - of, uiteraard,  dat ze een dagboek had bijgehouden! 

Dus besloot ik dat het wel zin heeft verder te werken aan het overtikken van die dagboeken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten