dinsdag 15 augustus 2023

Pijntjes, telefoontjes en computerspelen

Toen ik vandaag opstond, deed mijn rechterenkel zo pijn dat ik er amper kon op steunen. Ik was heel bang dat het een opstoot van RA was (ik pas wel op wat ik eet maar, nogmaals, je kunt niet altijd de verkeerde voeding vermijden). Na een dik uurtje ging de pijn echter vanzelf over en gelukkig betrof hij slechts één gewricht. Met het vooruitzicht op af en toe zulke korte en beperkte opstoten kan ik verder leven! 

Ik denk trouwens dat ik de ziekte al heel lang heb: ik heb vroeger (echt heel lang geleden: de eerste keer was aan de universiteit) enkele keren - zonder duidelijke reden - zodanig veel pijn gehad in bepaalde gewrichten (vooral in de heup, de knie of de enkel) dat ik een poosje niet meer kon lopen. Al die keren voelde ik de pijn dus slechts in één gewricht en ging het heel snel over. Het is pas eind 2020 dat alle gewrichten het plotseling voor maanden lieten afweten - na eerst maanden intense pijn in spieren en pezen.

Toch was ik niet al te actief vandaag (trouwens, het is vandaag het feest van "Maria ten hemel opneming" en in Antwerpen was - en is dat nog steeds - "Moederdag"😉).  

We hebben wel veel getelefoneerd voor ons doen! Ik onder andere heel lang met Jan Gerits, over al zijn plannen in verband met de Limburgse monografieën. Wat bewonder ik die man: nog zoveel plannen op 91 jaar! Ook heel lang met vriend Karel gebeld: uiteraard over een volgende afspraak. Ik vraag me af of we die niet kunnen combineren met een bezoekje aan schoonzus L. 

Maj probeerde ik tevergeefs telefonisch te bereiken maar deze avond kreeg ik mailcontact met haar. Ze had heel goed nieuws en vrij slecht nieuws. We ontmoeten elkaar nog deze maand.

En deze avond kreeg ik als "ontspanning" dit voorgesteld op YouTube: "Leven we in een simulatie"? Als kind vroeg ik me soms al af of we niet in "een droom" (van een bovenaards wezen) leefden en eigenlijk is die vraag me altijd bijgebleven en duikt die de laatste tijd weer vaak op (door onder andere computerspelen en artificiële intelligentie). 

Als ik daar verder over fantaseer, stel ik me soms voor dat de "maker" van "de digitale wereld waarin wij (zouden) leven" misschien is wie wij "God"  noemen. En "profeten" entiteiten uit die "echte" werkelijkheid die zich "incarneren" (even komen "meespelen in deze gesimuleerde wereld"). En dat ze ons komen uitleggen dat, als je bepaalde leefregels volgt (regels die je normaal gezien "aanvoelt" - ik bedoel "ons geweten") je eens in de "echte realiteit" kunt terechtkomen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten