woensdag 30 augustus 2023

Terug naar het Leuvense

We hadden met vriend Karel afgesproken rond 12 uur. Samen reden we in de gietende regen naar "De Brug" in Herent maar die bleek gesloten. En dat hoewel ik vlak daarvoor op de website van de brasserie had gezien dat ze open zou zijn! 

Dus reden we terug naar Leuven waar we, rond 13:30 uur, iets gingen eten in "The Lodge".  Karel had ons die brasserie aanbevolen en, eerlijk gezegd, ik vraag me nog steeds af waarom. Ik bestelde bijvoorbeeld hetzelfde als wat ik onlangs in de "Winston" (Sint-Truiden) had gegeten en... het was veel duurder en helemaal niet lekker. Deze avond zei Roger me dat zijn "fish and chips" ook niet fameus waren. Daarbij was het heel druk in dat restaurant, terwijl Karel normaal gezien dat soort toestanden zorgvuldig vermijdt. 

Maar kom, we hebben er toch ongeveer anderhalf uur nieuwtjes kunnen uitwisselen. We hadden het uiteraard ook over onze verdwenen vrienden, politiek, onze ouderdomskwaaltjes (bij Karel was het vandaag een kniegewricht dat hem serieus parten speelde, bij mij een heupgewricht) en over onze vroegere studies. Karel studeerde destijds "Germaanse filologie", vooral, zo vertelde hij, voor het letterkundig gedeelte, want taalkunde op zich interesseerde hem niet echt (terwijl ik dat aspect juist wel heel interessant vond in de "Romaanse filologie").  


Omdat ondertussen de regen was opgehouden, besloten we nog koffie te gaan drinken in de "Kantien" daar tegenover waar we eindelijk nog eens een uurtje buiten konden zitten. Daar was het heel rustig en we zaten er gezellig, al was het nog vrij koud en vochtig (we kregen zelfs het bezoek van enkele slakken, die Karel telkens voorzichtig naar de lavendelplantjes vlak naast ons tafeltje verhuisde).

Nadat we Karel naar zijn flat hadden teruggebracht, reden wij iets over 16 uur terug naar Haspengouw en het was weer vrij druk op de weg: overal wegenwerken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten