zaterdag 11 november 2023

Afscheid van Jeannine Leduc

Het was een mooie uitvaartdienst waar het nichtje N., volgens haar tante Jeannines wensen, had voor gezorgd. Mooie foto's, mooie, zinvolle  teksten, mooie muziek. Heel veel familie, vrienden en vrij veel politici in de aula. Herman De Croo hield een toespraak over de sterke liberale vrouw die Jeannine was en de "vrouwvriendelijkheid" van de Open-VLD.

Daarna was er de koffietafel waar ik weer een stuk taart at (ik had geen keuze) en waar we, buiten de naaste familie van Jeannine (haar schoonzus, neven en nichten - in de betekenis van "nephew" en "niece"), de broer van Roger en een tiental van zijn (en Jeannines) neven en nichten (in de betekenis van "cousin") ontmoetten. Jammer genoeg was er zoveel volk en zoveel geroezemoes dat we elkaar amper verstonden. Ik begreep wel dat we bijna allemaal beginnen last te hebben van ouderdomskwaaltjes. En uiteraard beloofden we elkaar opnieuw niet te wachten op de volgende begrafenis voor een volgende ontmoeting.  

Iets over 17 uur waren we terug thuis waar ik iets later de nieuwe post van Sanctorum las: over Gwendolyn Rutten en de "vrouwonvriendelijkheid" van de Open-VLD!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten