vrijdag 17 november 2023

In vino veritas

Deze ochtend reden we naar Tongeren met de ouders van L. die ons hadden gevraagd deel te nemen aan een onderhoud over de verdere scholing van hun zoon (het einde van zijn middelbare opleiding nadert immers). 

Onderweg hadden we het over de fratsen van Rousseau en ineens zegt M., onze Italiaanse buurvrouw, de moeder van L., me: 'Wij Italianen zeggen "la verita è nel vino"'. Inderdaad! Dat argument heb ik nergens gezien of gehoord in de media!

Buurjongen L. heeft nog geen beslissing genomen voor zijn toekomst maar daar heeft hij uiteraard nog wat tijd voor. Ikzelf heb hem ook nog geen Franse lessen gegeven: hij heeft zo al voldoende werk, vind ik.

We moesten vrij ver lopen van de parkeerplaats tot aan ons doel en, omdat de ouders van L. trager liepen dan hij, "sleurde" Roger me deze keer niet mee (ik had uit voorzorg mijn wandelstokken bij maar heb toch maar aan zijn arm gehangen). Amai, wat een verschil gaf dat! Jammer dat hij dat tragere ritme niet echt lang kan volhouden (hoewel, ik herhaal het, hij al veel trager loopt dan vroeger). 😒

1 opmerking:

  1. Hier zie ik eindelijk een commentaar op de fratsen van Rousseau waarin wordt verwezen naar "In vino veritas": https://palnws.be/2023/11/opinie-jurgen-ceder-merci-conner/

    BeantwoordenVerwijderen