zaterdag 4 november 2023

Over een feest in de jaren 70

Ik was deze avond nog vroegere dagboeken aan het overtikken en ik las, een beetje verder dan waar ik was geraakt bij het overschrijven, een relaas over een feest begin jaren 70 van vorige eeuw. 

Ik leefde toen al in Leuven (want zulke party had ik nooit mogen meemaken toen ik nog bij mijn ouders woonde!). Het feest werd georganiseerd door Karel en zijn ex-vrouw, het was te doen in een kelder van een café in Rotselaar, alle vrienden - of toch bijna alle- waren aanwezig en we reden er vanuit Leuven naartoe in de auto's van de enkelen onder ons die al zo'n vehikel hadden. Uiteraard werden die auto's volgepropt (het is niet zo dat er één auto was per vier of vijf personen, daarvoor waren de meesten onder ons te arm)! 

Er was veel ambiance, er werd (door sommigen, waaronder ik) veel gedanst maar de meeste jongens dansten niet en dronken dus des te meer. Dat betekent dat we de volgende ochtend terug naar Leuven werden gereden in auto's bestuurd door chauffeurs die meer dan serieus boven hun theewater waren. Een "Bob", dat kenden we toen niet! Maar we zijn allemaal veilig thuisgeraakt (misschien ook omdat er toen veel minder verkeer was?).

O ja, nog even raden in welke auto ik (met vier andere mensen) terug naar Leuven werd gereden? "Onze" chauffeur was een "stille" jongen, die helemaal niet had gedanst (!) en hij heette Roger! Nee, hij was toen nog helemaal niet mijn lief, dat gebeurde veel later!

Wat zijn de tijden toch enorm veranderd! Zulk feest kun je je nu niet meer voorstellen! En... ik zou het niet meer aankunnen, maar dat ligt aan het oud worden! 😄

Geen opmerkingen:

Een reactie posten