dinsdag 28 november 2023

De kindjes opvangen

We vingen de "kindjes" nog eens op na school vandaag. Vieruurtje, huistaken en daarna spelletjes (behalve voor Elena die, na een snel vieruurtje, tot ongeveer aan het avondeten ging studeren: de eerste examens naderen immers).

Terwijl we speelden bedacht ik hoe jammer het is dat ik niet meer zoals vroeger kan ravotten met hen: tikkertje of verstoppertje spelen en zo... Maar kom, mijn gewrichten laten het niet meer toe en die gezelschapsspelen zijn ook gezellig.

Roger, die weer naar zijn zus L. was gegaan ondertussen, kwam binnen, kort daarna gevolgd door dochterlief. Samen gingen ze nog boodschappen doen terwijl ik zorgde dat de spaghettisaus, die aan het opwarmen was, niet aanbrandde.

Toen werd er aangebeld. Matthias (die mij toen net zijn laatste verwezenlijkingen in Minecraft toonde) ging opendoen, kwam me vertellen dat het iemand was die stofzuigers verkocht en dat hij hem toch maar had binnengelaten, want het was geen onbekende. Ik had natuurlijk beter moeten weten, maar ik was weer zo naïef dat ik hem even geloofde... Natuurlijk was het Zeger die vlak na Matthias de living binnenkwam!😄

Roger, dochterlief en schoonzoon kwamen ook thuis en we gingen aan tafel. Dat werd weer smullen, nieuwtjes uitwisselen, grappen, plannen maken voor de nakende verjaardagen (we verjaren praktisch allemaal vlak na elkaar - Eva is de volgende jarige, op 3 december) en genieten van nog een kopje koffie, thee of ... chocomelk die Eva omstootte! 'De familie Knoeiers is weer bezig', grapte Matthias.

 Iets over 20 uur reden Roger en ik terug naar Haspengouw. Het regende niet maar het was heel koud!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten