vrijdag 15 januari 2021

Roger werd 77 jaar!

Dus was het vandaag een beetje feest... op onze manier. 

Late brunch... tijdens dewelke we in de tuin een sperwer (denken we) rustig een duif zagen oppeuzelen. 'Slecht voorteken?' vroeg ik me af. Roger maakte een foto van het "festijn":


Het was weer een koude, grijze dag, dus reden we een beetje rond, onder andere naar Kerniel. Het klooster van Colen bleek nog steeds gesloten. Daarna gingen we bier kopen. Roger ging in z'n eentje de winkel binnen (coronamaatregelen) en vernam er van Lieve dat haar zus Maj serieus ziek is en zelfs gehospitaliseerd sinds 2 weken. Dat was wel even schrikken! Zeggen dat je net nu niemand mag bezoeken in het ziekenhuis! Haar man zou voorlopig in het rusthuis verblijven, misschien hem even een mailtje sturen straks? Ik weet wel niet of hij daar internet heeft...

Roger beantwoordde daarna de vele wensen die hij had gekregen via het internet en uiteindelijk begonnen we samen linzensoep klaar te maken. Ondertussen genoten we van een glaasje sherry en babbelde Roger via de gsm met zijn broer (die zondag 70 jaar wordt) en wij samen daarna lang met Hendrik (ook via de gsm). 

Na onze linzensoep en de afwas besloten we te kijken naar een aflevering van "De nieuwe wereld". Dat deden we tegelijkertijd maar wel elk op zijn scherm. En het was bijzonder interessant: Vragen over Covid 19 uiteraard maar ook over de vaccinatie, collectieve angst, de politieke dimensie van de maatregelen en zelfs over religie en onze verhouding tot de dood. Het is wel vrij lang maar echt boeiend!  

En nu... misschien nog samen kijken naar een aflevering van de ene of andere serie? Maar eerst mailen naar Charlie, de echtgenoot van Maj!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten