donderdag 21 januari 2021

Terzake en Elena

Vandaag hoefde ik niet zelf naar Nany te bellen: zij belde mij. Ze is gevaccineerd, evenals al haar medebewoners, ze kreeg na de prik een roos als bedanking (bedanking voor wat, vroeg ik me af, maar ik heb haar de vraag niet gesteld) en niemand had een verkeerde reactie vertoond op het vaccin. 

Nany heel enthousiast dus. En inderdaad, een bijwerking op lange termijn hoeft zij, gezien haar leeftijd, niet echt te vrezen. Wat me ineens doet denken dat oudere mensen de voorrang geven en als proefkonijn gebruiken eigenlijk niet zo'n heel slecht idee is. Ja maar, dacht ik daarna, waarom vaccineert men dan ook meteen zorgpersoneel? Ik begrijp dat het belangrijk is dat zij op dit moment zo snel mogelijk immuun worden voor het virus... maar zij zijn jong en kunnen wel ooit veel last krijgen van nu nog onbekende bijwerkingen op lange termijn. Of redeneert men gewoon van: "als er later problemen opduiken, zullen we er dan wel een oplossing voor vinden"?  

Eigenlijk wilde ik het hier hebben over "Terzake" (en " De afspraak") maar, sorry, vrienden, toen ik begon te schrijven, herinnerde ik me plotseling het ongewone enthousiasme van Nany aan telefoon.

Over "Terzake" dus. We hebben geen tv en ik keek daar nooit naar. Onlangs vertelde Elena me echter dat ze elke avond uitkijkt naar "Terzake", dat ze dat programma immers heel interessant vindt. Dat ze "De afspraak" nog veel interessanter vindt, maar dat ze daar zelden mag naar kijken wegens te laat. Ik merkte ook op dat Elena soms over politieke items begon te praten (ze is niet voor niets de kleindochter van Roger zeker?). 

Ik vind het opmerkelijk dat een meisje van 10 jaar zich aan zulke zaken interesseert! En af en toe kijk ik nu zelf naar "Terzake" of "De afspraak" op mijn scherm via VRT NU zodat ik kan meepraten met Elena!

En nu ga ik nog even voortlezen in "Lijfwacht"... terwijl de wind blijft gieren in mijn rug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten