maandag 25 januari 2021

Naar de dokter

Vandaag reden we naar de homeopaat. Na een heel lang gesprek dacht hij het middel te hebben gevonden dat nu wel bij mij past (het vorige middel had immers praktisch geen effect meer). Ik liet al voor we terug naar huis reden enkele korrels smelten onder mijn tong... en viel prompt in slaap. In feite een heel goed teken. 

Thuis had ik enkel zin om verder te slapen. We aten toch een dik bord soep. Na de afwas (Roger beantwoorde ondertussen een telefoon van vriend Karel) wilde ik wat lezen maar ik viel weer in slaap. Toen ik een uurtje later wakker werd, deed mijn enkelgewricht meer pijn dan daarvoor. Ik ging naar toilet, wilde daarna verder lezen maar viel weer in slaap. Toen ik weer wakker werd, deed mijn enkel veel minder pijn. 

Samen met Roger genoot ik dan van een aflevering van "Lewis". 

Het is duidelijk: deze avond zal ik niet meer verder in "Lijfwacht" lezen! O ja, ik vertelde de dokter over de houding van onder andere onze zonen en schoonzoon tegenover homeopathie. Hij stelde me meteen voor hen het boek van Scheepers te laten lezen. Helaas, ik vrees dat ze daar het geduld niet zullen voor opbrengen!

Ik hoop dat de dokter inderdaad mijn nieuwe "constitutioneel" middel heeft gevonden. Als het zo is, ben ik binnenkort weer voor jaren gerust. Maar het blijft altijd wat gissen bij dit soort geneeskunde en het kan dus even zoeken en geduld oefenen worden (je hoeft niet bang te zijn: als je leven op het spel staat, zal een homeopaat je op tijd naar een specialist sturen!). 

Wat mij opviel: buiten andere details was het feit dat ik niet graag telefoneer voor de dokter een hint om te besluiten me dit middel (natrium phosphoricum) voor te schrijven!

4 opmerkingen:

  1. "Dit soort geneeskunde"? Ik denk niet dat we over geneeskunde kunnen spreken als we het hebben over homeopathie. Tenzij je het drinken van water als geneeskunde beschouwt natuurlijk... Het is je goed recht dot voorgeschreven water (of korreltjes, wat dan ook) in te nemen, maar noem het aub geen geneeskunde.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je gedehydrateerd bent, dan is een glas water wel een geneesmiddel!

      Verwijderen
  2. Hahahaha! Om een glas water aan iemand te geven hoef je geen dokter te zijn, dat kan een kind van 2. Wat je daar zegt betekent alleen maar dat iedereen de homeopaat kan uithangen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een redenering! Ik beweerde enkel dat water wel genezend kan werken. Jij trekt daaruit de conclusie dat, vermits een kind van 2 jaar iemand een glas water kan geven (ik weet niet of een kind van die leeftijd dat kan), je geen dokter moet zijn om homeopaat te zijn! Wel laten we verder in die richting redeneren. Een kind van 10 jaar (op 2 jaar ben ik daar niet zeker van) kan zeker al iemand een aspirientje geven. Dat betekent dus dat iedereen de dokter kan uithangen???

      Verwijderen