zaterdag 27 maart 2021

Dertigers

Zus Bie mailde me vandaag dat ze die serie ook zo goed vindt. Ikzelf blijf kijken en ervan genieten... maar ik betrap mezelf er steeds op dat al dat gsm-gedoe me hindert. Ik besef dat ik ouderwets ben, dat het er nu zo aan toe gaat. Maar ja, zoals ik al zei, in het echte leven hindert het me ook vreselijk als ik in ons gezelschap iemand (meestal een "jongere") constant zie tokkelen op zijn gsm. Er was een tijd dat we zelfs onze gsm afzetten als we bijvoorbeeld met mensen samen aan tafel zaten! 

Nu, dat laatste doe ik ook wel niet meer (omdat ik zo een belangrijk bericht over bijvoorbeeld een vertaling zou kunnen missen) maar tijdens een conversatie in "het echte leven" constant zitten communiceren met andere mensen via WhatsApp berichtjes en zo stoot me zo tegen de borst! Het kan toch niet anders dan dat de communicatie langs de twee kanten dan heel oppervlakkig blijft (trouwens, de "berichtjes" lijken me inderdaad meestal maar "small talk")?

Ach, waarschijnlijk ben ik hopeloos ouderwets!

6 opmerkingen:

  1. We zijn een beetje verplicht mee te doen, vermits alles wordt gedigitaliseerd.
    En bij the way.... er komt een nieuw seizoen van de Dertigers... vanaf 4 april... dus... veel kijk genot...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt, dat moeten meedoen! Maar het zijn vooral die korte, dringende berichtjes die me hinderen!
      En ik ga zeker kijken! Kusje!

      Verwijderen
  2. je moet je niet fixeren op die korte berichtjes, lastig en enerverend in het dagelijkse leven, maar hier is het fictie he

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt natuurlijk gelijk maar het is wel een weerspiegeling van de moderne maatschappij!

      Verwijderen
    2. natuurlijk en dit is dan heel goed weergegeven. De meesten kunnen inderdaad niet meer zonder die toestellen. Misschien dat als ze naar dertigers kijken ze ook beseffen hoe hinderlijk dit kan zijn (al betwijfel ik het)

      Verwijderen
    3. Inderdaad goed weergegeven! Af en toe hoorde je wel iemand zeggen tegen zijn partner dat hij volgende keer dat ze zouden praten, zijn gsm moest afzetten. Dat vond ik zo typisch!

      Verwijderen